Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Boekpresentatie: Mediastrijd om Suriname.

Date: 
9 June 2017
Location: 
IISG, Amsterdam

15.00 uur

 

Ellen de Vries en uitgeverij WalburgPers nodigen u graag uit voor de boekpresentatie Mediastrijd om Suriname. Van mythemakers tot nieuwsverduisteraars op vrijdag 9 juni 2017 in het IISG in Amsterdam.

Mediastrijd om Suriname zoomt in op de rol van de media in de recente, turbulente geschiedenis van Suriname: de (post) militaire periode (1980-1992). Dat was ook de tijd waarin Ronnie Brunswijk met steun van het Surinaams verzet in Nederland de wapens opnam tegen legerleider Desi Bouterse en de Nederlandse regering de in 1975 aan Suriname beloofde ontwikkelingsgelden gebruikte als middel om de politiek in Suriname te beïnvloeden.

Media in Nederland en Suriname vormden de arena waarin de strijdende partijen elkaar met woorden bevochten. Nederlandse media werden beticht van eenzijdige berichtgeving over Suriname. Ze zouden Brunswijk als held en Bouterse onveranderlijk als booswicht hebben afgeschilderd. Klopt dat ook? Hoe was het met de Surinaamse media gesteld?

U bent welkom vanaf 15.00 uur, de aanvang van de presentatie is 15.15 uur.

Graag vóór 6 juni aanmelden bij: publiciteit[at]walburgpers.nl

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid het boek aan te schaffen en door de auteur te laten signeren

Over de auteur

Ellen de Vries werkte jarenlang als zelfstandig journalist voor radio, tv, kranten en tijdschriften. Zij heeft een bijzondere belangstelling voor het postkoloniale verleden van Nederland in relatie tot de media. In 2015 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam.