Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Feestelijke opening expo met lezing Mirjam de Zeeuw

Date: 
6 July 2018
Location: 
IISG

Uitnodiging

Kent u dat kleine huisje bij ons in de straat, op dat laantje met de mooie platanen? 
Museum Perron Oost en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) nodigen u uit om op 6 juli aanstaande de feestelijke opening van de tentoonstelling van Mirjam de Zeeuw in Museum Perron Oost bij te wonen.

Datum:             6 juli 2018
Tijd:                 15.30 uur 
Locatie:            IISG, Cruquiusweg 31

Wat is Museum Perron Oost?
Museum Perron Oost, gezeteld in het opzichtershuisje van 6 vierkante meter, is wellicht het kleinste museum ter wereld. Op het perron komen twee sporen aan, het spoor van de buurt en het spoor van de wereld. Ook de sporen van het museum en het IISG komen samen. Niet alleen omdat ze in dezelfde straat staan… Waar Museum Perron Oost op een kunstzinnige manier commentaar levert op een aantal effecten van mondiale bewegingen, zowel positieve als negatieve, doet het IISG wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van werk en arbeidsverhoudingen. Hoe kunnen veranderingen in werk en arbeidsverhoudingen leiden tot een groeiende of juist afnemende sociale ongelijkheid?

Het werk van beeldend kunstenaar Mirjam de Zeeuw past naadloos bij beide. Op 6 juli aanstaande zal zij op het IISG over haar werk vertellen. Waarna de aanwezigen samen naar het werk in het museum wandelen.  

Aanmelden
Wanneer u de lezing wilt bijwonen, stuurt u ons dan een berichtje? En wilt u zo vriendelijk zijn om aan te geven met hoeveel mensen u komt?