Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Webdossier Nelson Mandela en Nederland / Nelson Mandela and The Netherlands

Op 18 juli 2011, de 93ste verjaardag van Nelson Mandela, werd op de website van het IISG het geheel vernieuwde webdossier Nelson Mandela en Nederland gepubliceerd. Het oorspronkelijke webdossier stond op de NiZA website en dateert uit 2006.
In het kader van de overdracht van de archieven van de vroegere anti-apartheidsorganisaties die in het NiZA opgingen aan het IISG is dit webdossier de afgelopen maanden grondig bijgewerkt door Richard Hengeveld.

Het is dus geen webdossier over Nelson Mandela, maar specifiek over de relatie tussen Mandela en Nederland: de beeldvorming rond Mandela in de loop der jaren in ons land, de acties voor zijn vrijlating, de eerbewijzen aan hem in het land, een aantal persoonlijke ontmoetingen, zijn bezoeken aan Nederland en het Mandela-gerelateerde materiaal dat aanwezig is bij het IISG.

Er is ook een Engelstalige versie van dit webdossier beschikbaar: The Netherlands and Nelson Mandela.

-----------------------------

This web dossier is not so much about Nelson Mandela, but specifically about the relationship between Mandela and The Netherlands: the imaging of Mandela in our country over the years, the campaigns for his release and the various tributes to him in The Netherlands, a number of personal recollections by leading Dutch anti-apartheid activists, Mandela’s visits to The Netherlands and the Mandela-related archival records, audio-visual materials and publications in the collection of the International Institute of Social History.