Conducts research and collects data on the global history of labour, workers, and labour relations

Zending archiefmateriaal aangekomen / Shipment archival items arrived

Eind april 2013 bracht ik een werkbezoek aan Zuid-Afrika in het kader van het archief-overdrachtsproject waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Een van de doelen van het werkbezoek was om na te gaan hoe het stond met de grote zending dubbel archiefmateriaal die ik in februari naar Johannesburg had laten verschepen (zie mijn blogbericht van 13 februari jl.). De zending bleek intussen vrijwel in z'n geheel (één doos mist nog) aangekomen te zijn bij het South African History Archive (SAHA) in het centrum van Johannesburg. Een deel van het materiaal is voor SAHA zelf; de rest wordt door hen gedistribueerd naar andere archieven, bibliotheken e.d. in Zuid-Afrika op basis van gedetailleerde lijsten die ik had gemaakt. Alle boeken, periodieken, posters, etc. die niet bij SAHA zelf blijven, zijn reeds 'besteld' door andere belangstellenden en worden de komende weken aan hen doorgestuurd. Hierbij twee foto's van SAHA-medewerksters met de opgestuurde poster-dozen en een deel van de boeken en periodieken nu nog in het SAHA-kantoor.

In the last week of April 2013 I visited South Africa within the framework of the archival transfer project I have been working on  this past year. One of the purposes of the visit was to check the shipment with archival items I sent off to Johannesburg in February (see my blog item of February 13, 2013). The shipment almost completely arrived in Johannesburg (one box is still missing) at the offices of the South African History Archive (SAHA) in downtown Johannesburg. Part of the books, periodicals, posters, etc. will remain at SAHA, but most of them will be distributed by SAHA to other archives, libraries, etc. in South Africa which expressed interest for them based on the detailed lists I provided. The photographs show two SAHA staff members with the poster-boxes we sent and some of the boxes with books and periodicals now still at the SAHA office.