Onderzoekt en verzamelt de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen wereldwijd

Tentoonstelling Goede Hoop in Rijksmuseum

Woendag 16 februari was ik een van de genodigden voor de opening van de tentoonstelling GOEDE HOOP. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600 in het Rijksmuseum. De tentoonstelling  handelt over de gecompliceerde geschiedenis van de relatie tussen beide landen, vanaf de stichting van Kaap de Goede Hoop tot nu. Ook de periode van de anti-apartheid acties in de tweede helft van de vorige eeuw komt uiteraard aan de orde, waarbij uitgebreid gebruikt werd gemaakt van de grote anti-apartheid en zuidelijk Afrika collectie van het IISG. Zo worden er ondermeer een stuk of 30 affiches, een paar grote foto's, een spandoek en een afgesneden spuitstuk van een Shell-pomp uit onze collectie gepresenteerd. Bij de selectie en beschrijving daarvan heb ik een adviserende rol gespeeld. De tentoonstelling is te zien t/m 21 mei 2017 in het Rijksmuseum.

Zie ook het bericht op de IISG-website: https://socialhistory.org/nl/nieuws/tientallen-iisg-posters-zuid-afrika-tentoonstelling-rijksmuseum

Het anti-apartheid deel van de tentoonstelling